Познавам момиче, което се записа след като роди и ще получи помощта, така че може да се запишеш и след като родиш.
Може ли да уточниш, защото нещо не ми стана ясно-ти студентка ли си или тепърва мислиш да записваш?
И аз не съм юрист, но по пътя на всяка логика (която понякога липсва)  не би могло да е възможно да отхвърлят молбата, защото след 2 месеца има промяна в законодателството. Би трябвало да се гледат действащите закони към момента на подаване на документите и промените, които ще приемат да важат за молби, подадени от дадена дата нататък.
Да, за момента това е единственото изискване, но обмислят и може би ще приемат това предложение помощта да се дава на два пъти, за да се спрат злоупотребите.
Здравейте, регистрирах се и пиша за да помогна (надявам се) на всички, които са се объркали относно изискванията за получаване на тази помощ. От собствен опит ще ви кажа,че:
1.Помощта се взима и за магистратура
2.Няма изискване магистратурата да е държавна поръчка(аз я взех, докато учех магистратура платено)
3.Няма ограничение дали работиш или не(аз имах стаж година и половина и още 6 месеца болнични,които се броят за стаж=2г.)Към момента на подаване на документите и получаване на помощта бях на трудов договор.
А днес прочетох следното:
"За да спре злоупотребите, социалното министерство подготвя промяна в условията за достъп до парите. "Половината от сумата ще се изплащат само след заверка на първия семестър, а втората половина - на втория семестър", посочи служебният социален министър Йордан Христосков. Промяната обаче ще бъде направена от следващото правителство, защото е необходима добавка в Закона за семейните помощи за деца."
Копирано от http://www.standartnews.com/balgariya/bremenni_stavat_studentki_za_2880_lv_pomoshti-253451.html